Parametrii pentru instalarea unui interfon sau videointerfon

In ultimul timp tot mai multi locatari ai blocurilor din marile orase au constientizat cat de importanta este interfonul sau videointerfonul pentru siguranta lor. Astfel in ultimii ani s-au inregistrat vanzari record in mai toate orasele tarii, fapt pentru care am decis sa impartasim cu dumneavoastra cativa parametri de care trebuie sa tineti cont, atunci cand cumparati un videointerfon sau un interfon din magazinul de specialitate.

In primul rand, trebuie sa tineti cont de numarul de camere din care vreti sa aveti posibilitatea sa raspundeti. De obicei, in apartamentele mai mici este necesar un singur receptor, insa pentru casele mai mari sau apartamentele cu mai multe camere, este de obicei nevoie de doua sau chiar mai multe receptoare, pentru ca este destul de incomod sa trebuiasca sa coborati scarile in fuga pana la parter pentru a raspunde la interfon. E mult mai simplu sa aveti unul la etaj si unul la parter, sau unul la etaj si doua la parter  (unul la intrare si unul in bucatarie spre exemplu).

Dupa ce cumparati aparatul trebuie sa tineti cont de alte criterii, cum sunt copiii, si alte setari ulterioare instalarii.

Daca aveti copii mici, este recomandat sa cereti celor care instaleaza aparatul sa il aseze mai jos pe perete, pentru ca toti cei mici sa ajunga la el, in eventualitatea ca trebuie sa raspunda ei. De asemenea, tot pentru cei mici sunt disponibile cartele magnetice de deschidere pe care aparatul le poate identifica de la distanta de pana la 3 metri.

Volumul, tipul soneriei si modul de raspundere sunt alte setari pe care le vei ptea seta chiar tu, sau poti cere acest lucru celor de la instalare.

Leave a comment